Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6 Slide 7 Slide 8

Schoolschaatsen en schaatslessen bij EIJV

De Edese IJsvereniging gaat een belangrijke rol vervullen binnen de organisatie van schaatsactiviteiten. Het gaat dan om het schoolschaatsen, het aanbieden van schaatslessen, verzorgen van clinics en demo’s, alsmede schaatsen voor specifieke doelgroepen..

Schoolschaatsen

Alle basisscholen in Ede en de regio kunnen vanaf maandag 12 december gratis komen schaatsen.

Per dag zijn er 4 blokken van één uur dat er geschaatst kan worden:

  • ‘s ochtends: van 10.00-11.00 en van 11.00-12.00 uur;
  • ‘s middags: van 13.00-14.00 en van 14.00-15.00 uur. 
  • Per blok worden maximaal 130 kinderen toegelaten.

De scholen zorgen zelf voor vervoer en begeleiding. Aanmelden geschiedt via een mailtje naar schoolschaatsen@eijv.nl.

Natuurlijk kunnen de kinderen hun eigen schaatsen meenemen. Alleen funschaatsen (ijshockeyschaatsen) zijn toegestaan. Het is immers een funbaan!

Wie niet zelf over schaatsen beschikt, kan deze voor slechts € 4,00 huren bij de ijsbaan. Handschoenen zijn verplicht.

Schaatslessen

Eveneens vanaf 12 december kan jong en oud zich opgeven voor schaatslessen, die gegeven worden door gediplomeerde trainers van de EIJV. De lessen vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag van 15.30 – 16.30 uur. Het gaat om een cyclus van drie lessen waarin de basisvormen van het schaatsen worden aangeleerd De voornaamste zijn: balans, afzetten en glijden, recht vooruit schaatsen en bochten, valtechniek en remmen. Hiervoor betaalt men 3,50 euro per les (bovenop een entreekaartje). Voor de gehele cyclus van 3 keer betaald u slechts € 10,00

Opgave kan per mail, ga hiervoor naar het formulier op de site van de EDESE IJSVERENIGING(dit is een link naar de site). Voor jeugd is het dragen van een helm hierbij verplicht, evenals handschoenen. Ook hiervoor kunnen voor 4 euro schaatsen worden gehuurd aan de baan.

Doelgroepen

Op dinsdag van 10.00 tot 11.00 is er gelegenheid voor schaatsen voor (homogene) specifieke doelgroepen. Te denken valt aan mensen met een functionele beperking, kabouterschaatsen (moeder/vader en peuter), asielzoekers en vluchtelingen etc.. Per keer wordt er dus maar 1 doelgroep tegelijk toegelaten. Het rooster wordt gepubliceerd via www.eijv.nl en www.friendsonice.nl.

Aanmelden vanaf nu en minimaal een week van tevoren via mail: info@eijv.nl .

Voor nadere info: Theo van de Rijt thvdrijt@gmail.com of 0653833876. Verder via www.eijv.nl

 

E-mail naar schoolschaatsen@eijv.nlEdese IJsvereniging